Familie

10 greșeli pe care să le eviți atunci când faci curățenie

Nu mai stai cu părinții și e prima dată când trebuie să faci lună în casă sau ești deja un veteran în ale curățeniei și ți-ai format niște automatisme? Indiferent în ce categorie te încadrezi, iată care sunt cele mai întâlnite greșeli când faci curățenie, ca să le eviți data viitoare:

  1. Combini produsele de curățat

Există riscul ca acea combinație să producă reacții chimice periculoase pentru sănătatea ta sau poate degaja vapori toxici. De exemplu, nu amesteca niciodată înălbitorul cu acizii care se regăsesc de obicei în produsele de curățat toaleta, fiindcă formează un clor gazos care îți pot provoca leșinul sau mai rău, într-un spațiu închis ți-ar putea fi fatal.

  1. Speli geamurile când e soare afară

Geamurile se curăța cel mai bine când este înnorat și răcoare. De ce? Fiindcă temperaturile ridicate vor evapora foarte repede soluția și vor rămâne urme și stropi. Așteptă-ți ziua norocoasă! 🙂

  1. Nu folosești mănuși de cauciuc

Dacă nu le porți în timp ce faci curățenie, pielea ta absoarbe substanțele chimice din produsele de curățare. Îți pot irita sau inflama pielea sau ți-o pot usca.

  1. Speli cada cu soluțiile abrazive

Dacă vei face asta, cada o să-și pierdă luciul. Pentru a-i proteja suprafața, folosește un detergent non-abraziv, cum ar fi spray-ul sau cel cremă. Lasă-l să acționeze câteva minute, pentru a igieniza și curăța eficient.

  1. Cureți cuptorul cât e cald

Dacă amâni să-l cureți cât e cald, resturile de mâncare vor fi deja întărite, iar petele vor fi mai greu de eliminat. Spală-l după aproximativ 20 de minute, te asigur că o să mai fie cald, dar atât de cald încât să nu te arzi și să poți spăla fără efort.

  1. Nu lași soluțiile de curățat să-și facă efectul

Încearcă să lași mai mult timp să acționeze substanța, astfel petele și murdăria vor fi eliminate mult mai ușor, iar toate bacteriile și organismele microsocopice vor fi distruse.

  1. Nu cureți și spatele toaletei

Este o zonă îngustă, greu accesibilă și ți-e greu să o cureți, însă acolo se adună mult praf și murdărie, așa că dezinfecteaz-o bine. Încearcă să nu o neglijezi! 🙂

  1. Pulverizezi soluția pe toată suprafața mobilei

Din dorința de a reda luciul mobilei tale, poți fi tentat să pulverizezi soluția pe toată suprafața, în loc să aplici pe cârpa de șters. Încearcă să eviți să faci asta, vei consuma mai multă canditate din produsul de curățat, iar pe suprafața mobilei rămâne un strat lipicios.

  1. Nu freca suprafețele pătate

Dacă insiști să freci, pata o să fie mai greu de scos, ea pătrunzând mai adânc în țesătură, iar materialul se deteriorează. Ce să faci în momentul în care ai pătat canapeaua sau covorul? Umezește în abudență zona respectivă, aplică cât mai repede o soluție specială pentru pete și tamponează, nu freca. Repeată acest proces până când pata dispare complet.

  1. Nu dai cu aspiratorul și în baie

Aspiratorul este obligatoriu atunci când faci curățenie în baie. Te ajută să scapi repede și ușor de murdărie. După ce termini poți să speli pe jos. 🙂

Spor la treabă!

Comentarii: