Acasa, Beauty

10 secrete pentru o manichiură perfectă

Ai ajuns în punctul în care nu vrei să mai depinzi de rezervarea de la salon sau în punctul în care vrei să iei o pauză de la oja semipermanentă sau de la gel? Cu siguranță o să fie o mare provocare să-ți faci singură unghiile acasă. Dar cu ajutorul trucurilor de mai jos, vei reuși să ai o manichiură impecabilă:

  1. Folosește ulei pentru cuticule

Manichiura ta poate rezista mai mult, dacă hidratezi cum trebuie cuticulele. Aplică uleiul cu ajutorul unui bețișor de urechi pe conturul unghiei, masează și lasă-l să acționeaze peste noapte. Dimineața vei vedea diferența.

  1. Nu tăia cuticulele

Ele sunt cheia unei manichiuri perfecte. Ele îți protejează unghia de microbi și bacterii. Trebuie doar să-ți împingi cuticulele cu un bețisor de bambus, dar nu înainte de a folosi uleiul.

  1. Nu agita sticluța cu ojă

Te întrebi de ce apar acele bule de aer inestetice după ce aplici lacul pe unghie? Ei bine, din cauza asta, indicat ar fi să  „rotești” sticluța între palme pentru a o omogeniza, fără să o mai agiți în toate părțile.

  1. Ai grijă cum pilești unghiile

Pentru că le poți face mai mult rău, se vor exfolia și se vor rupe. Încearcă să păstrezi o singură direcție, începând din partea stângă spre centrul unghiei, apoi din partea dreaptă spre centru.

  1. Nu aplica lacul de unghii pe cuticule

Încearcă să duci pensula cât mai aproape de cuticule, dar să nu le atingi, altfel oja o să sară și mai repede de pe unghie. Dacă nu reușești să te dai perfect, poți înlătura surplusul cu un creion corector sau poți apica cremă pe marginea unghiei și o să-ți fie mai ușor să o îndepărtezi la final.

  1. Folosește base coat

Protejează unghia de pete și nu o îngălbenește, iar rezistența ojei este prelungită. În plus, nu mai rămân urme de ojă după ce îți ștergi unghiile.

E simplu de folosit, aplică baza pe toată suprafața și lasă-o să se usuce complet înainte de a aplica oja.

  1. Aplică două straturi de ojă

Știm cât e de dificilă așteptarea, dar trebuie să lași fiecare strat să se usuce. Ascultă niște muzică, citește câteva pagini dintr-o carte și timpul o să treacă altfel.

  1. Folosește top coat

După ce ai finalizat, aplică un strat de top coat pentru a avea mai mult luciu și pentru a proteja oja.

  1. Evită ojele cu uscare rapidă

Știm că te bucură ideea de a avea manichiura în doar câteva minute, dar ojele cu uscare rapidă îți fac mai mult rău, pentru că-ți usucă unghiile.

  1. Lasă unghiile să „respire”

Nu purta ojă tot timpul, oricât de mult ți-ar plăcea. Altfel vei vedea cum unghiile tale se îngălbenesc.