Familie

15 lucruri mai puțin știute despre câini. Tu câte știai?

Sunt jucăuși și loiali, poate chiar cei mai buni prieteni ai omului. Dar cu siguranță sunt o grămadă de lucruri pe care nu le știai despre câini. Pe câteva dintre ele o să le descoperi aici:

 1. Câinii văd în culori. Cu puțin timp în urmă se credea că ei văd doar în alb și negru, însă lucrurile nu stau chiar așa. Ei pot vedea în culori, doar că nu în nuanțe atât de vii precum noi. 
 2. Un an din viața lor este echivalentul a 15 ani ai unui om. Mai mult, la vârsta de un an este la fel de matur psihic precum un copil de 15 ani. 
 3. Câinii pot învăța semnificația a 250 de cuvinte.
 4. La fel ca noi, ei pot fi dreptaci sau stângaci.
 5. Câinii visează. Sigur știai asta, însă cercetătorii au descoperit că au o activitate cerebrală similar cu a noastră. Tocmai de aceea, oamenii de știință presupun că visele lor constau în activitățile pe care aceștia le au alături de stăpân sau familie. 
 6. Sunt identici anatomic. Putem spune că toți câinii sunt identici, însă doar anatomic, fiindcă au 321 de oase și 42 de dinți.
 7. Dalmațienii se nasc complet albi. Cunoscutele pete negre încep să le apară în timp ce cresc.
 8. Câinii au nasul unic. Amprenta nasului lor este precum amprenta degetelor noastre.
 9. Câinii se nasc surzi, orbi și fără dinți. Încep să vadă și să audă la vârsta de trei săptămâni, iar dinții încep să le apară între trei și șapte săptămâni.
 10. Le e frică de tunete. Dacă se agită când începe furtuna este posibil să fie din cauza frecvențelor sonore ale tunetelor, fiindcă acestea le afectează urechile.
 11. Cânii nu au noțiunea timpului. Nu-ți face griji când ești plecat, câinii nu percep noțiunea de timp ca oamenii, dar asta nu înseamnă că trebuie să îl neglijezi.
 12. Câinii au auzul de 10 ori mai dezvoltat ca noi.
 13. Câinii din rasa Chihuahua se nasc cu un punct sensibil în vârful capului, dar care se închide odată cu vârsta, exact ca la bebeluși. 
 14. Câinii din rasa Basenji sunt singurii care nu pot lătra, iar cei din rasa Basset Hound nu pot înota. 
 15. Conform numărătorilor oficiale, în total sunt 703 de rase pure de câini și alte câteva mii de combinații.

 

Comentarii: