Dietă și sănătate, Tech

3 accesorii smart care te vor menține sănătos

accesorii smart

Viteza cu care se mișcă lucrurile de astăzi te poate face să uiți de unele dintre cele mai importante lucruri din viața ta: sănătatea. Stai prea mult la birou, mănânci în grabă, nu te hidratezi suficient și nu te miști suficient – toate acestea sunt ingredientele lipsei de energii și a bunei dispoziții. Dacă te afli în această situație, ai nevoie de câteva accesorii smart care te vor ajuta să te menții sănătos.

Pentru a monitoriza cât mai simplu și eficient evoluția către un stil de viață mai sănătos, cele trei accesorii smart de mai jos sunt ușor de folosit, discrete, dar foarte versatile.

Brățară fitness

Cel mai simplu mod de a fi la curent cu cât de activ ești pe parcursul zilei este o brățară fitness. Cu un design simplu, discret, dar cu funcții complexe, o brățară fitness îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie: numărul de pași, pulsul, numărul de calorii arse și calitatea somnului.

Toate aceste informații sunt transferate automat în telefonul tău și le poți urmări prin intermediul aplicației dedicate brățării.

Merită menționate și ceasurile inteligente în această categorie. Pe lângă toate informațiile legate de mișcare, un smartwatch te va ajuta să ții mai mult timp telefonul în buzunar. De regulă, deblocăm telefonul de aproximativ 150 de ori pe zi, așa că un smartwatch este ideal pentru cei care încearcă să se detașeze de smartphone.

Însă un smartwatch are două dezavantaje față de o brățară fitness: autonomia bateriei și prețul. Indiferent de bugetul pe care îl ai la dispoziție, ambele variante te vor ajuta să îți cunoști mai bine obiceiurile de mișcare.

Cântar smart

Sănătatea înseamnă mai mult decât un țel al kilogramelor. Greutatea nu oferă toate informațiile de care ai nevoie, motiv pentru care cântarele smart au devenit din ce în ce mai populare. Ce informații poți obține de la un cântar smart?

Pe lângă numărul de kilograme, majoritatea accesoriilor de acest gen îți arată procesul de masă musculară, procentul de grăsime, precum și masa osoasă. Unele modele sunt capabile să citească și pulsul. Dacă brățara ta fitness sau smartwatch-ul au deja această funcție, atunci poți economisi un pic optând pentru un cântar cu specificațiile de care ai nevoie.

Tensiometru smart

Cei care își monitorizează frecvent tensiunea vor fi fericiți să afle că și banalul tensiometru a căpătat trăsături smart. Avantajul multor accesorii smart este că cele axate pe sănătate țin minte rezultatele mai multor utilizatori. Astfel, dacă trebuie să ții cont de tensiunea mai multor membri ai familiei, un singur tensiometru smart este suficient.

La fel ca în cazul cântarului smart, vei avea acces la istoricul măsurătorilor prin intermediul unei aplicații dedicate. Acesta poate fi analizat de către medicul tău de familie și te poate ajuta să iei cele mai bune decizii în privința stilului de viață.

Pentru că este important să măsori corect valorile tensiunii arteriale, îți recomandăm să alegi dintre modelele care sunt aprobate de către o agenție națională din domeniul medical (Food and Drug Administration în Statele Unite ale Americii sau European Medicines Agency).

Alte accesorii smart

Calitatea aerului din casa ta este foarte importantă, iar producătorii de accesorii smart au inclus senzori specifici în mai multe modele, plecând de la cântarele smart, până la camerele de supraveghere. Alte accesorii smart pe care merită să le iei în calcul sunt senzorii ce măsoară calitatea somnului și

Orice variantă din gama de accesorii smart este un prim pas către un stil de viață mai sănătos. Tu ce ai alege dintre cele de mai sus?

Photo by Corinne Kutz on Unsplash