Acasa, Familie

6 sfaturi de care să ții cont când călătorești doar cu bagaj de mână

Iubești să călătorești, dar urăști bagajele? Să le porți de grijă, să le tot numeri, să le cari greu? Atunci faci clar parte din categoria celor care preferă city-break-urile și pentru că ele nu te obligă să-ți iei la tine multe haine. Dacă ești preocupat să-ți eficientizezi la maximum bagajul de mână n-ar strica să arunci un ochi pe sfaturile pe care le-am pregătit pentru tine:

  1. Cumpără un troler de calitate

Bineînțeles, primul lucru de care trebuie să ții cont este dimensiunea lui. Asigură-te că respectă condițiile impuse de companiile aeriene cu care zbori în mod frecvent. Apoi, e bine să mai ții cont de greutatea lui, de materialul din care este fabricat și de cât este de încăpător. Dacă vrei să fii mulțumit până la capăt de trolerul tău, alege unul cu 4 roți. O să-ți facă viața din aeroport mai ușoară. 🙂

  1. Ia cu tine strictul necesar

Da, știm tentația de a mai pune încă o rochiță, că nu se știe când se ivește ocazia, doar că atunci când călătorești doar cu bagaj de mână UTILITATEA trebuie să fie cuvântul în funcție de care îți organizezi întreaga garderobă de vacanță. Verifică înainte cum va fi vremea și ia-ți haine potrivite. E ok să adaugi și topul preferat pentru că, într-adevăr, e bine să fii pregătită, dar nu-ți propune să pleci cu jumătate de dulap, oricum nu vei avea când să le porți.

  1. Învață să împachetezi

Odată ce ai decis cu ce te îmbraci în fiecare zi a vacanței, e vital să știi cum să le împachetezi astfel încât să-ți rămână loc și pentru suvenirurile luate pentru prietenii tăi, să și ajungi cu hainele neșifonate. Aruncă un ochi aici și învață să-ți organizezi bagajul perfect:

  1. Poartă pe drum încălțămintea și hainele voluminoase

E o regulă de aur: ia pe tine lucrurile care îți ocupă cel mai mult spațiu. Ai grijă doar să nu arăți precum Joey când s-a îmbrăcat cu toate hainele lui Chandler.

  1. Renunță la cosmetice sau ia-ți recipiente speciale pentru călătorit

Cosmeticele ocupă mult spațiu, mai ales dacă nu-ți lipsește nimic de aici: https://bit.ly/2Oa87ID  și ritualul tău zilnic implică folosirea tuturor. Dacă nu-ți surâde varianta de a folosi cosmeticele puse la dispoziție de hoteluri, ia-ți recipiente speciale pentru călătorie și economisește spațiu.

  1. Fă-ți o listă cu lucrurile absolut necesare pe care le uiți în mod constant

Dacă știi că te trezești constant fără anumite lucruri atunci când călătorești, fă-ți o listă pe care să o verifici înainte de a ieși din casă. Încărcătorul pentru telefon sau un power bank, umbrela, periuța de dinți, asigurarea medicală sunt doar patru lucruri care ne vin acum în minte.

Drum bun și distracție plăcută!