Beauty

9 greșeli pe care le faci când faci duș

E un obicei despre care ai putea spune că ți-a intrat în reflex, dar tocmai pentru că e atât de obișnuit repeți anumite greșeli. Ele nu sunt un capăt de lume, dar îți afectează pe termen lung sănătatea pielii și capacitatea ei de a apăra organismul. Te-ai gândit vreodată ce greșeli faci atunci când faci duș? Am strâns noi o listă. Curios câte dintre ele bifezi?

  • Stai prea mult

O regulă nescrisă a dușului, care pare să se ducă tot mai rapid pe apa sâmbetei mai ales din cauza ritmului stresant în care ne ducem viața, spune că un duș este cu atât mai benefic cu cât este mai scurt. Tentația de a te relaxa sub apă depășește însă de multe ori cele 10 minute, timpul maxim în care e recomandat să stai la duș.

  • Faci duș prea des

Dacă ritmul tău de viață nu este unul foarte sportiv, atunci un duș pe zi este suficient. Două sau trei dușuri zilnice nu fac altceva decât să usuce pielea în exces, deoarece cu fiecare expunere la apă îndepărtezi uleiurile secretate în mod natural de pielea ta.

  • Apa e prea fierbinte

Altă tentație căreia femeile, mai ales, par să nu-i reziste, este aceea de a face dușuri fierbinți. Indiferent de anotimp, apa trebuie să fie călduță. Specialiștii recomandă să nu depășească în niciun caz 40 de grade Celsius, dar cum e ceva mai greu să faci duș alături de un termometru, îți poți da seama că apa e prea fierbinte dacă pielea începe să se înroșească.

  • Preferi gelurile de duș care fac multă spumă

Spuma = lux și răsfăț? Ei bine, cu cât mai multă spumă, cu atât mai mult spor vei avea la deshidratat pielea. În plus, va îndepărta stratul protector al pielii. Un gel de duș potrivit cu tipul tău de piele și adaptat nevoilor sale va transforma dușul într-o experiență și mai plăcută. Aruncă un ochi aici să vezi dacă-ți face ceva cu ochiul.

  • Folosești același prosop zile la rând

Indiferent de materialul din care este fabricat prosopul, regula este una foarte simplă: faci duș, te ștergi, pui prosopul direct la spălat. De ce? Pentru că materialele umede reprezintă mediul preferat de bacterii, ciuperci și mucegai, așa că nu vrei ca ele să se transfere pe pielea ta cu prima ocazie. Dacă însă ai grijă să usuci prosopul cât mai bine după fiecare întrebuințare, îi poți prelungi perioada de întrebuințare până la cel mult 4 ori.

  • Folosești același burete prea mult timp

Bureții trebuie curățați și înlocuiți constant, tot pentru că mediul umed permite dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului. Pe lângă faptul că după fiecare duș bureții trebuie puși undeva unde se pot usca complet, după 4 săptămâni de folosire ei trebuie înlocuiți.

  • Îți agresezi pielea atunci când te ștergi

Imediat după duș, pielea trebuie mai degrabă tamponată cu prosopul și nu frecată energic. Pielea sensibilă, în special, este afectată de acest obicei.

  • Amâni momentul în care aplici crema hidratantă

Asta dacă o mai aplici :). Crema hidratantă este indicată după fiecare duș și ideal este să o aplici la cel mult 3 minute după ce ți s-a uscat pielea. Simpul gest de a o folosi cât mai repede contribuie la o hidratare mai bună și este cu atât mai indicat să faci asta dacă ai folosit lama de ras.

  • Cânți

Cu asta am glumit. E ok să cânți, atâta timp cât partenerul tău de viață sau vecinii nu au nimic împotrivă! 🙂