Beauty

Când nu știi ce cadou să-i iei, mergi la sigur cu un parfum

De la noutățile comerciale la parfumeria de nişă, trecând prin marile companii de parfumerie, există astăzi o varietate incredibilă de parfumuri pentru bărbaţi. Mai mult, pasiunea masculină pentru parfumerie continuă să progreseze. În Franţa, de exemplu, se vând 1,6 sticle de parfum în fiecare secundă! Mărcile de lux exploatează această tendinţă, așa că numărul de parfumuri noi pentru bărbaţi a explodat în ultimul deceniu. De aceea devine și tot mai dificil să decizi care este produsul nimerit pentru tine sau, mai rău, atunci faci un cadou…

Prin urmare, am făcut și o listă cu câteva dintre cele mai populare parfumuri pentru bărbatul modern.

Parfumul Paco Rabanne 1.000.000 oferă o reţetă singulară, „cu multe fațete”. Conține accente proaspete, aromatice, picante, îmbinate cu fructe suculente. Florile aduc nobleţea, iar notele lemnoase întăresc senzualitatea masculină. Sticla de 1.000.000 este, desigur, unul din punctele sale forte. Flaconul ostentativ, 100% original, este un lingou de aur. Și asta spune multe despre aspectul luxos al acestui parfum!

Apa de Toaleta Yves Saint Laurent Nuit L’Homme este un parfum care urmează succesului repurtat cu L’Homme. Mai suav ca niciodată, pregătit pentru senzualitate şi seducţie, este un parfum cu caracter, cu o masculinitate foarte lemnoasă şi condimentată. Nota de bază este un amestec de coumarină dulce, cu un iz de tabac. Sticla cilindrică, pătată cu negru, are un capac octogonal, care îi dă un aspect brut, ușor industrial, ceea ce îl plasează în centrul tendinţelor actuale.

Habit Rouge de la Guerlain folosește călăria ca sursă de inspiraţie, fiind o esență inspirată de o apariție discretă: cea a unui călăreț îmbrăcat intr-o tunică roșie, al cărui miros tulburător de piele și tutun se amestecă cu mirosul de toamnă al unui arboret. Este un parfum oriental și lemnos, pornind cu esențe citrice proaspete și incisive, urmate de note medii lemnoase și condimentate, sfârșind cu arome de ambră și vanilie.

A*Men de Thierry Mugler, eroul contemporan, este o esență foarte importantă pentru marca Thierry Mugler, fiind primul parfum pentru bărbați al casei. Inspirat de dragostea sa pentru benzi desenate, parfumul oferă imaginea unui erou contemporan, dar futurist, foarte hotărât. A*Men este o esență gurmandă, cu o rețetă foarte nuanţată. Falsa dulceață inițială de caramel și miere este susținută de o tentă lemnoasă mai puternică. Începutul său este exploziv, cu un iz metalic, și se pierde apoi într-un amestec aromat de lavandă şi coriandru, pentru ca în final, ca o explozie de dinamism, un suflu de cafea să fie asociat cu smirnă şi mosc. Sticla de parfum Men evidenţiază icoana lui Thierry Mugler: celebra stea albastră, protejată cu un strat de Zamac strălucitor.

Wanted de la Azzaro: Wanted este un bărbat hotărât, căruia nu i se opune nimic. Întruchipează imaginea unei masculinități îndrăzneţe, generoase şi seducătoare. Wanted se bazează pe o reţetă contrastantă: parfumul său se deschide cu o prospeţime iute de lămâie, cardamon şi ghimbir. Notele de vârf, foarte proaspete, sunt în opoziție totală cu notele medii, calde și lemnoase. Boabele de tonka îi întăresc senzualitatea, în timp ce nuanțele de vetiver încheie cu un aer de eleganță. Sticla aleasă are forma unui butoi de pistol, deci mesajul este cum nu se poate mai clar: Wanted este o „armă supremă de seducţie”!

Dacă vreme îndelungată industria parfumurilor a fost un domeniu dedicat exclusiv femeilor, în ultimul timp situația s-a schimbat în mod substanțial. Acum orice bărbat poate asocia parfumul potrivit personalității sale, trebuie doar să aleagă din bogata paletă pusă la dispoziție de maeștrii parfumieri.

Photo by Felipe P. Lima Rizo on Unsplash