Interviuri

Cartea de la ora 5, ediția campioni: Ce citesc Cătălina Ponor, Gabi Balint, Tătărușanu sau Ana-Maria Brânză

 

Cartea de la ora 5, ediția campioni: Ce citesc Cătălina Ponor, Bogdan Stelea, Tătărușanu sau Ana-Maria Brînză

E mereu simplu să fii inspirat. I-am provocat pe marii sportivi ai României să ne spună care este cartea lor preferată, iată ce-a ieșit:

 1. Ana Maria Brânză – Autobiografia lui Roger Federer. Îi place foarte mult tenisul și îl admiră pe Federer, care, la vârsta lui, reușește să joace la un nivel atât de înalt. În general, îi plac toate autobiografiile marilor sportivi.

 1. Gabi Balint – Biografiile lui Eric Clapton și AC/DC. Gabi Balint este un fan al muzicii rock și îi plac foarte mult biografiile. Are două preferate și nu se poate decide care îi place mai mult.

 1. Alexandru ChipciuAutobiografia lui Mike Tyson. „E vorba despre unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii, cu o carieră de mare succes. Dar un succes prost administrat. Mike Tyson nu ocolește niciun subiect și spune lucrurilor pe nume. Mi-a plăcut asta!”, a spus Alexandru Chipciu.

 1. Florin Gardoș – Codul lui Da Vinci, Dan Brown. Florin ne-a spus că i se par fascinante cărțile despre secretele ascunse ale Bisericii, chiar dacă poartă etichetă de ficțiune.

 

 1. Claudiu Keseru Inteligenta emotionala, Daniel Goleman. „Am fost fascinat când am realizat când de mult impact au emoțiile în dezvoltarea personalității umane. Atunci când înțelegem ceea ce simțim, totul devine mai limpede și putem lua cea mai bună decizie. Am descoperit un nou mod de a privi problemele și bolile care ne afectează societatea”.

 1. Răzvan Marin Autobiografia lui Zlatan. „Este fotbalistul meu preferat și are o poveste de viață incredibilă. Aș recomanda tuturor celor pasionați de sport, nu neaparat de fotbal”.

 1. Adrian PopaCartea Gesturilor, Peter Collett. Un simplu gest poate spune multe despre o persoană. Cum gândește, ce gândește și dacă realizează felul în care oamenii conștientizează asta. Oriunde te-ai afla și orice ai face, gesturile spun multe despre starea ta de spirit din acel moment.

 1. Raul RusescuHitler in Argentina, . „De ce Hitler? Pentru un pasionat de istorie așa cum mă consider, viața lui Hitler merita descoperită. Această carte prezintă cu detalii incredibile și dovezi destul de credibile cum a reușit Hitler să ajungă la conducere, cum a pus pe picioare o națiune destul de decăzută și cum Germania era cu un pas înaintea tuturor din punct de vedere tehnologic. De asemenea, ne prezintă cu dovezi  foarte clare că omenirea a asistat la cea mai mare minciună din istorie, adică moartea Fuhrerului și a consoartei lui. Va las pe voi să descoperiți câte lucruri interesante și adevărate au de spus cei doi autori în călătoria lor spre aflarea adevărului și cum a trăit Hitler în Argentina mai bine de 20 de ani de la terminarea războiului”, ne-a spus Raul.

 1. Alin ToșcaThe Secret, Rhonda Byrne: „Cartea se învârte în jurul ideii de voință și a puterii noastre atunci când ne dorim sa realizăm ceva. Sunt încrezator că tot timpul putem evolua ca oameni”.

 1. Catalina PonorFata din tren, Paula Hawkins: „E cartea mea favorită. Îmi place foarte, foarte mult, fiindcă e o poveste destul de misterioasă despre viața unei fete care călătorea cu trenul. Are un sfârșit cu totul neașteptat… De obicei, îmi place să citesc romane de dragoste… mă liniștesc”.

 1. Cristina VărzaruAndre Agassi – Open. „Îmi plac cărțile și biografiile marilor sportivi. Nu rețin citate, mai degrabă situații, momente în care s-au regăsit mari sportivi, povestite în autobiografiile lor: Federer, O’Sullivan, Agassi, Mike Tyson. Îmi place foarte mult autobiografia lui Andre Agassi”.

 1. Ciprian TătărușanuNerantula, Panait Istrati. Deși e o carte plină de erotism, prietenia e sentimentul cel mai puternic care îl copleșește pe povestitor. „Îmi place această carte pentru că este vorba despre iubirea unor copii, o iubire sinceră, fără interese”, ne-a spus portarul naționalei.

 

 

 

Comentarii: