Beauty

Cele mai bune 10 sfaturi de make-up de la celebrități

 

Am strâns 10 sfaturi foarte tari în materie de make-up. Noi nu le știam, dar sursa este una de luat în seamă: unii dintre cei mai buni make-up artiști din întreaga lume.

  1. „Investește în pensule! Nu trebuie să fii make-up artist ca să ai pensule în casă. Te ajută mai mult decât crezi, sunt mai ușor de utilizat decât par. Învață să îți întinzi și fondul de ten folosind o pensulă. Tenul va arăta mai luminos, mai elastic, mai frumos la final!”, spune Felicia Alva, cel mai cunoscut make-up artist din Los Angeles.
  2. „Semnătura mea în materie de make-up: mereu, la final, îmi dau cu puțin (dar puțin!) blush pe frunte și pe la tâmple, cât să se uniformizeze tot machiajul și să nu rămân doar cu roșu în obraji, ca o păpușă rusească”, dezvăluie Sasha Simler, trainer și make-up artist, Shu Uemura.
  3. „Pentru un efect luminos al tenului, amestecă baza sau chiar fondul de ten cu puțin fard auriu sau perlat, care conferă tenului tău o strălucire care nu poate fi comparată cu nimic!”, crede Nicolas Degennes, Creative Director of Make-up Givenchy. 
  4. „Mama mea, cofondatorul lanțului de cosmetice Benefit, obișnuia să ne spună mie și surorii mele că nu există reguli în ceea ce privește frumusețea. Ea, de exemplu, folosea rujul ei preferat și pe post de blush, uneori și ca fard și, normal, pe buze. Arăta divin de fiecare dată când se machia. Ea inventa trucuri, nu doar se machia”, își amintește Annie Ford Danielson, Global Beauty Authority la Benefit.
  5. „Iată cel mai mare secret al meu: luați un galbenuș, o lingură de ulei de măsline extra virgin și amstecați. Aplicați pe toată fața, stați 20 de minute și clătiți cu apă călduță. E cel mai hidratant tratament pentru piele. Tenul va străluci efectiv!”, spune celebrul make-up artist Niki Metz. 
  6. „Aplicați mascara înaintea tușului de ochi. Așa veți avea un ghid perfect pentru a realiza dunga care ne face ochi de pisică. Toata lumea își dă mai întâi cu liner, apoi cu mascara, dar încercați invers. O să fiți surprinși!”, declară Sarah Lucero, Global Executive Director of Creative Artistry la Stila.
  7. „Testează rujul pe interiorul vârfului degetului și nu pe mână, cum ai tendința să faci de obicei, pentru că seamănă foarte mult cu culoarea buzelor tale, așa că vezi ce arata cel mai bine acolo, apoi treci la buze”, spune Kerry Cole, Global Style Director, Becca Cosmetics.
  8. „Aplică o cremă de noapte nutritivă pe sprâncene înainte de a merge la culcare. Da, pe sprâncene! Firele vor crește mai groase și mai puternice în mai puțin de două săptămâni!”, e sfatul dat de Terry de Gunzburg, fondatorul By Terry.
  9. „Sfatul meu preferat pentru a arăta mai tânără este următorul: dă-ți cu iluminator în colțul interior al ochiului, apoi întinde-l cu o perie sub ochi, ca să îți lumineze toată fața și să îți dea un aer fresh, tânăr”, afirmă Deanna Melluso, make-up artist.
  10. „Pentru a reduce pungile de sub ochi și efectul de ochi umflați, ține crema în congelator 5 minute înainte să o folosești, apoi poți să începi să te machiezi”, dezvăluie Petra Strand, creatorul Pixi de Petra.

 

Comentarii: