Acasa, Tech

Cele mai bune aplicații pentru concediul tău

Dincolo de filtre de Instagram și Facebook la dispoziție în orice oră din zi și din noapte, smartphone-ul te poate ajuta enorm când vine vorba de planificarea și petrecerea concediului. Toate informațiile de care ai nevoie încap pe micul ecran din buzunarul tău, iar noi aruncăm o privire pe cele mai bune aplicații din categoria “Travel”.

Photo by Alexa Suter on Unsplash

SkyScanner

Fie că îl planifici, fie că îți place spontaneitatea, concediul este mai aproape de realitate odată ce ți-ai cumpărat biletele de avion. Iar atunci când vrei să ai parte de ofertele tuturor operatorilor de zbor, SkyScanner este una dintre cele mai bune aplicații. Nouă ne place opțiunea de a verifica zborurile din cea mai ieftină lună din an. Concediul nu trebuie făcut doar vara, nu?

SkyScanner este o aplicație gratuită, disponibilă atât pentru smartphone-urile Android, cât și iOS.

Booking.com

“Ne-am luat bilete de avion și căutăm cazare”. Probabil ai auzit de câteva ori această discuție la serviciu. Din fericire, Booking.com îți stă la dispoziție în mod gratuit atât pe App Store, cât și în Google Play Store.

Recent, Booking.com a adăugat și funcția de închiriere a camerelor și a apartamentelor persoanelor private. Cu o galerie impresionantă de imagini, opinii ale clienților și reduceri, aplicația trebuie neapărat să-și găsească loc în telefonul tău

TripAdvisor

Acum că ai rezolvat cea mai grea parte, drumul și cazarea, e timpul să te gândești la locurile pe care vrei neapărat să le vezi. De la restaurante, până la zone turistice populare, TripAdvisor are tot ceea ce-ți dorești. Mai mult, serviciul este unul dintre cele mai apreciate atât de către utilizatori, cât și de către unitățile turistice. La fel ca aplicațiile de mai sus, TripAdvisor este gratuit pe iOS și Android.

Foursquare

În urmă cu aproximativ 8 ani, Foursquare lua prin surprindere întreg peisajul social media cu conceptul de check-in. De atunci, utilizatorii pun umărul la crearea unei aplicații care te poate ajuta într-un oraș pe care nu l-ai mai vizitat. Restaurante, stadioane, baruri, unități de cazare, chiar și parcuri – toate trec prin filtrul utilizatorilor. În plus, Foursquare este foarte util atunci când te afli într-un loc nou și ai nevoie de o parolă WiFi. Atât versiunea Android, cât și cea iOS sunt gratuite.

Google Maps

Dacă ar fi să aveți o singură aplicație cu voi în următorul concediu, Google Maps este aceea. Aplicația vă oferă informații despre transportul public local, restaurante, puncte de interes, inclusiv orarul acestora. Mai mult, prin Google Street View este imposibil să nu nimeriți o adresă. Însă cel mai mult ne place faptul că puteți descărca o anumită zonă direct în telefonul vostru, oferindu-vă șansa de a nu consuma traficul de date în străinătate. Aplicația este gratuită și colo, și colo.

Visit a City

Nu toată lumea are timp să planifice vizitarea zonelor de interes ale unui oraș. Aici intră în scenă aplicația Visit a City. În funcție de orașul pe care îl vizitezi, poți descărca tururi de câteva ore, până la cele ce se întind pe mai multe zile. Pe lângă estimarea timpului petrecut vizitând diferite locuri, aplicația oferă o gamă largă de informații despre acestea.

Pentru că nu vrem să stricăm socoteala chiar la final, Visit a City este, de asemenea, gratuit. Da, în ambele magazine de aplicații.

Tu ce aplicații de travel folosești pe smartphone-ul tău?

Photo by Jordan Bauer on Unsplash

SaveSaveSaveSave