Beauty

Cum să-ți reziste mai mult timp fondul de ten

Cu siguranță îți dorești un fond de ten care să rămână intact pe față toată ziua, fiindcă de cele mai multe ori, fondul tău de ten nu mai este întins uniform sau tenul începe să lucească și trebuie să refaci machiajul după câteva ore.

Dacă vrei ca fondul de ten să dureze mai mult timp pe față, iată câteva secrete pe care trebuie să le pui în aplicare:

  1. Baza de machiaj este cel mai valoros secret

Curăță-ți fața de impurități, dar așteptă măcar 5 minute până aplici baza, fiindcă machiajul nu rezistă atunci când e aplicat pe pielea umedă. Rolul bazei de machiaj este de a proteja pielea de produsele cosmetice. Așa previi blocarea porilor. În plus, aplici mult mai ușor fondul de ten și rezistă cel puțin 7-8 ore chiar și pe tenul gras. Fără baza de machiaj, fondul de ten nu rezistă mai mult de 3 ore.

  1. Alege fondul de ten potrivit tipului tău de piele

Evită fondurile de ten uscate sau pudră, fiindcă ele încarcă foarte mult tenul și îți scot în evidență liniile fine și le accentuează. Un fond de ten lichid sau cremos chiar este alegerea cea mai bună. Și nu uita să-ți alegi culoarea potrivită, ca să nu fie un contrast vizibil între culoarea pielii tale și culoarea fondului de ten.

  1. Dozează cantitatea

Mai mult nu înseamnă mai rezistent. O cantitate mai mare de fond de ten va încărca tenul și nu se va întinde uniform. Cu o cantitate redusă de fond de ten pe frunte, obraji și bărbie o să obții un rezultat de invidiat și de durată.

  1. Aplică corect

Pentru aplicarea fondului de ten ai trei variante. Buretele te ajută să acoperi o suprafață mai mare, iar pensula te ajută să întinzi uniform fondul de ten pe față. Fiindcă absorb mult fond de ten, sfatul meu este să cureți pensula și buretele după fiecare aplicare. Iar dacă ți se pare mai simplu să folosești doar degetele când aplici fondul de ten, întinde-l cu atenție, astfel încât să nu rămână urme inestetice pe suprafața pielii.

  1. Fixează

Cu acest ultim pas o să reușești să faci machiajul să-ți reziste mai mult timp pe față. Un strat de pudră îți fixează machiajul și îți îndepărtează excesul de stălucire al feței. Ca fondul de ten să rămână intact, aplică pudra prin mișcări tamponate în zona T.

Uită de retușurile repetate!

Comentarii: