Acasa, Casă și grădină

Cum să-ți schimbi casa fără să devastezi contul bancar

Știm cu toții sentimentul ăla: ajungi acasă într-o zi, te uiți în jur și nimic nu-ți mai place. Ba ai picta un perete, ba ai schimba mobila cu totul, ba faianța e prea colorată, asta în cazul fericit în care nu-ți vine să-ți iei un alt apartament și gata! Pentru toate momentele în care ai vrea o schimbare fără să renunți la confortul familiar al căminului tău am pregătit o listă cu lucrurile pe care le poți înlocui rapid și ieftin, dar care contează foarte mult în chimia casei tale.

  1. Perdelele și draperiile

Cu toate că unii sunt tentați să renunțe la ele pentru a se asigura astfel că au o casă cât mai luminoasă, perdelele, ca toate textilele, de altfel, transformă o casă într-un cămin. Sunt vaporoase, filtrează lumina și asigură intimitate. E ușor să le cumperi, e ușor să le schimbi, efectul lor este unul garantat! Sigur, doar dacă optezi pentru culoare total diferită de cea a celor de acum.

  1. Covoarele

Sunt, de asemenea, responsabile de atmosfera caldă și primitoare. Un covor poate schimba enorm felul în care te simți într-o încăpere. Partea bună e că pe cât sunt de importante, pe atât de ușor sunt de schimbat, trebuie doar să găsești modelul după care ești înnebunit acum!

  1. Veiozele

Lumina veiozelor dau dormitorului intimitate. Sunt obiecte de decor utile atunci când obișnuiești să-ți închei ziua citind câteva pagini, dar nu vrei să-ți deranjezi partenerul ținând aprinsă principala sursă de lumină din cameră. Alese curajos, veiozele atrag atenția, spun ceva despre personalitatea voastră și completează perfect atmosfera dormitorului. De ce ne plac și nouă atât de mult? Pentru că pot fi schimbate cu ușurință și sar imediat în ochi.

  1. Vazele și alte obiecte decorative

Ce te poate face mai fericit dimineața decât să deschizi ochii și să vezi o vază cu flori? Poate o cafea delicioasă, deja pregătită. 🙂 Au fost făcute studii, iar ele au scos la iveală faptul că dacă ai flori în jurul tău, e mai ușor să-ți începi ziua și să depășești starea neplăcută cu care te trezești uneori dimineața. Vazele, atât de diferite, de la formă până la materialul din care sunt făcute, sunt obiecte de decor care pot transforma cu ușurință o cameră.

  1. Tablourile

Tablourile, cu cât mai îndrăznețe, cu atât mai „eficiente”, personalizează încăperile. Poți vedea singur cum arată o cameră fără tablouri și cât de mult se schimbă tot ce transmite ea atunci când ele se regăsesc pe pereți.

  1. Pernele decorative

Ce e mai îmbietor decât o canapea pe care stau leneșe perne decorative de diferite forme și culori? Ele înveselesc spațiul, îl fac mai comod și sunt și extrem de utile: nu se știe când se ivește ocazia unei bătăi cu perne. 🙂

  1. Husa de la canapea

Dacă vei fi atent încă din momentul în care îți alegi canapeaua și vei opta de la bun început pentru una cu husă detașabilă, redecorarea living-ului va fi o joacă de copil atunci când vei avea chef de o schimbare aproape radicală. Ideal e să ai o husă neutră și una de o culoare puternică, pe care o poți folosi de sărbători, de alte ocazii speciale sau când ai pur și simplu chef de o schimbare de decor.

  1. Măsuța de cafea

Se mută ușor, se schimbă ușor și ai la dispoziție o mulțime de forme și culori din care poți alege. O măsuță de cafea nouă, o vază cu flori proaspăt culese și o ceașcă de cafea aburind e tot ce ai nevoie să simți că ești în altă casă!

  1. Aspectul ușii de la intrare

Te-ai gândit vreodată să-ți decorezi ușa de la intrare? Îi poți transforma rapid aspectul, optând fie pentru un autocolant îndrăzneț, fie pentru fotografii sau decorațiuni mici.


  1. Plantele

În ciuda anumitor legende, sunt ușor de îngrijit și contribuie mult la atmosfera plăcută din casa ta. Și dacă te temi că nu ai timp să le uzi, există variante de plante artificiale care arată foarte bine.