Tech

Ești nostalgic? Aceste telefoane mobile te vor transporta instant în vremurile de altădată!

Ți se pare că toate telefoanele de astăzi arată la fel? Îți aduci aminte cu drag de momentele în care marile brand-uri se întreceau în design-uri unice? Și noi. De aceea, trecem în revistă telefoanele mobile pe care ni le dorim din nou în viața noastră.

Nokia 3310

Regele. Ciocanul lui Thor. Spărgătorul de dale de beton. Nokia 3310 are multe porecle, majoritatea datorită rezistenței pe care astăzi n-o vedem în telefoanele cu ecran tactil. Deși dimensiunile nu-i fac cinste după standardele de astăzi, în momentul lansării Nokia 3310 era considerat compact.

Anunțat în septembrie 2010, Nokia 3310 aducea o serie de funcții nemaivăzute până atunci pe un telefon mobil: un calculator, un cronometru și o aplicație de reminders. Și jocurile, în frunte cu celebrul Snake II.

Pe atunci, Nokia nu știa ce hit avea să trimită pe piață, așa că s-au gândit că ar fi o idee bună ca, pe lângă capacele Xpress Cover, să lanseze și o husă de protecție. Aproape toți cei 126 de milioane de posesori n-au avut nevoie de ea.

Motorola RAZR V3

Dacă Nokia a convins prin fiabilitate și robustețe, Motorola a dus telefonul mobil acolo unde nu mai fusese vreodată: în zona de fashion. A fost și modelul care a dat cu adevărat startul “curei de slăbire” în industria telefoanelor mobile.

Materialele și funcțiile de pe V3 erau lucrurile despre care toată lumea vorbea. Aluminiu și sticlă, cel mai subțire profil pentru un telefon “clamshell”, conector miniUSB (precursorul microUSB) și un design despre care încă se vorbește.

Rețeta aplicată de Motorola a dus la comercializarea a 130 de milioane de unități. Niciun alt telefon “cu clapetă” nu a reușit să doboare această performanță.

Sony Ericsson T68i

În 2002, comunicarea bazată pe text era limitată de cele 12 taste alfa-numerice. Producători precum Sony Ericsson nu au văzut asta ca pe o problemă și au lucrat foarte bine “cu materialul clientului”, mai ales în cazul celebrului T68i.

Un telefon simplu, cu un design plăcut, capabilități MMS și predicție de text T9, Sony Ericsson T68i a fost cunoscut pentru faptul că a adunat cele mai multe funcții într-un volum foarte mic. Plus că a fost companionul lui James Bond în “Die Another Day”.

Nokia N95

Nokia N95 are toate ingredientele unui smartphone considerat de mulți a fi “ultimul clasic”. Un design special, un mecanism unic de glisare, un sistem de operare intrat în istorie și performanțe multimedia de top la momentul respectiv.

Este poate cel mai bun exemplu al freneziei 3G care a cuprins întreaga lume la finalul decadei trecute: cameră frontală pentru apeluri video, cameră principală cu tehnologie Carl Zeiss și un ecran considerat mare la vremea respectivă.

Un alt motiv pentru care N95 este considerat “ultimul clasic” ține și de performanța în vânzări: a fost ultimul telefon Nokia ce a reușit să bată în vânzări un iPhone.

Anii 2000 au fost plini de apariții surprinzătoare. Fanii au simțit evoluțiile de la o generație la alta mai bine decât acum și poate de aceea tindem să ne întoarcem cu drag la modelele de atunci. Ce alte nume ai fi inclus în această scurtă listă?