Acasa

Hrană uscată sau umedă? Uite care este cea potrivită pentru câinele tău

 

Dacă ar fi putut să vorbească, alegerea ar fi fost mult mai simplă. Din păcate, trebuie să te ocupi singur să-i alegi hrana potrivită.

Iată lucrurile de care trebuie să ții cont:

  1. Hrană umedă sau uscată?

Pe care o alegi? Așa cum bănuiești, amândouă au avantaje și dezavantaje:

Avantaje:

Este preferată de cățeii care încă nu au dinții suficient de bine dezvoltați pentru a ronțăi crochetele tari sau de câinii trecuți de prima tinerețe ale căror simțuri și-au mai pierdut din acuitate. Hrana umedă poate fi o sursă suplimentară de hidratare și de proteine

Dezavantaje:

Principalul dezavantaj al hranei umede este legat de depozitare. Conservele au termen de valabilitate mai scăzut și, odată deschise, trebuie consumate în câteva ore sau păstrate în frigider.

Avantaje:

Hrana uscată este ușor de depozitat chiar și după ce ai deschis pachetul. În plus, dimineața, înainte să pleci la serviciu, poți umple bolul cu mâncare din care câinele tău se va hrăni întreaga zi.

Dezavantaje:

Dacă ai un cățel mofturos, s-ar putea să prefere hrana umedă și s-o refuze pe cea uscată. De asemenea, asigură-te că are acces continuu la apă.

Totuși, din când în când, un amestec de crochete cu hrană umedă poate fi un ospăț pe cinste pentru amicul tău.

  1. Vârsta

Nevoile nutriționale ale câinelui tău se schimbă odată cu vârsta. Un cățel aflat în creștere are nevoie de mult mai multe calorii decât un câine adult.

  1. Talia

Un Golden Retriever și un Chihuahua au nevoi nutriționale diferite. De exemplu, un câine de talie mică de obicei e și foarte energic, de aceea are nevoie de hrană bogată în proteine și calorii, iar unul de talie mare are nevoie de mult calciu pentru ca oasele lui să se poată dezvolta în mod corect.

  1. Activitatea fizică

Dacă obișnuiești să alergi cu el prin parc sau dacă ai copii cu care se joacă de dimineața până seara, câinele tău are nevoie de un aport suplimentar de energie. Uită-te pe lista de ingrediente și alege-i hrană bogată în proteine animale și grăsimi.

  1. Starea de sănătate a animalului

În cazul în care câinele tău este sterilizat sau suferă de vreo boală, decide împreună cu veterinarul ce fel de hrană să alegi.

  1. Gusturile nu se discută

Să nu subestimăm nici gusturile… inculpatului. Până la urmă, decizia finală în alegerea mâncării o ia chiar el. 🙂

 

Comentarii: