Casă și grădină, Tech

Nu ai timp? Aceste 3 gadget-uri vor munci în locul tău

Sunt numeroase motive pentru care nu ai timp să faci tot ce-ți dorești. Un orar haotic, cu apariții de ultim moment ce te țin în afara casei, drumuri mult prea lungi și obositoare sau pur și simplu nevoia de a avea o seară în care nu vrei să faci nimic – prin toate acestea trecem, fie că ne place sau nu. De aceea, orice gadget care ne face viața mai ușoară trebuie să se afle pe lista ta de dorințe. Iată trei care vor munci în locul tău.

Aspirator Robot

Oricât de fericiți ar fi oamenii din reclame, actul de a face curat nu este un motiv de bucurie. Ce ne încântă este rezultatul final. Așadar, avem nevoie de un gadget care să ne scape de corvoada actului și să ne ofere bucuria de la final. Fă cunoștință cu aspiratorul robot! Mic, inteligent, performant și preferat de pisicile prea leneșe ca să-și folosească picioarele, acesta te va scăpa de corvoada aspirării.

Aspiratoarele robot sunt disponibile la game foarte variate de preț. De aceea, vei fi tentat de versiunile mai accesibile, însă, pentru a te asigura că acesta va munci în locul tău în fiecare zi, trebuie să te asiguri de câteva funcții.

În primul rând, aspiratorul tău are nevoie de o funcție de programare. Fără aceasta, va trebui ca în fiecare zi să îl pornești, iar acest lucru nu este tocmai convenabil când timpul tău este atât de prețios. Dacă ai nevoie de mai mult, găsești aspiratoare robot care pot fi controlate prin telefonul mobil, chiar dacă nu te afli acasă.

Funcția de returnare la baza de încărcare este, de asemenea, extrem de importantă. Astfel, aspiratorul tău poate deveni un mic coleg autonom de apartament, care aspiră la ora convenită și își încarcă bateriile imediat cum termină.

Ține cont și de suprafețele pe care le ai în casă. Dacă ai covoare groase și praguri înalte, ar fi bine să cauți un aspirator robot capabil să treacă peste acestea.

Slow Cooker

Lipsa timpului este scuza principală a celor care mănâncă foarte des la fast food. Însă, așa cum ne-a fost dat să aflăm, timpul este relativ și, cu instrumentele potrivite, îl poți face să curgă în favoarea ta. Sigur, pentru un mic dejun cu câteva felii toast, bacon și ouă toată lumea are timp, însă ultima masă a zilei ridică multe probleme pentru cei care nu au mult timp la dispoziție.

Evitarea meselor poate duce la dereglări ale metabolismului și, chiar mai grav, la creșterea în greutate. Corpul nostru va cere compensații pe parcursul zilei, iar ispitele automatelor și unităților fast food sunt extrem de puternice. Tocmai de aceea, o oală de tipul slow cooker este cel mai bun aliat pentru cei care nu au timp, dar care țin la ceea ce mănâncă.

Slow Cooker-ul a fost o revelație a mijlocului de secol 20, intrând pe piață în momentul în care femeile urmăreau tot mai mult dezvoltarea carierei profesionale. Cu un timp limitat pregătirii meselor pentru întreaga familie, Slow Cooker-ul a devenit o soluție salvatoare. Așadar, ce poți găti cu un Slow Cooker?

Tocănițe, paste, deserturi, garnituri și cam tot ce-ți trece prin minte. Vei descoperi că multe rețete pot fi aduse la final doar prin folosirea unui Slow Cooker. Ce poate fi mai atractiv decât “aruncarea” tuturor ingredientelor într-un Slow Cooker, setarea timpului de preparare de 8 ore și un rezultat delicios, care te menține sănătos?

Accesorii Smart

Încă de la apariția lor, accesoriile smart au fost cunoscute pentru economiile aduse facturilor la utilități. Becurile programabile, termostatul inteligent, chiar și telecomanda destinată aparatelor de aer condiționat au reușit să reducă semnificativ costul energiei electrice. Însă multe accesorii smart te pot ajuta să câștigi un pic mai mult timp.

De exemplu, trezitul de dimineață poate fi mai mult sau mai puțin reușit, în funcție de cât de adânc dormi. Pentru a avea un început de zi proaspăt, accesorii smart precum ceasurile inteligente, brățările fitness și senzorii de saltea te pot ajuta să te trezești având senzația de odihnă, fără să abuzezi de butonul de snooze.

Dacă vrei să te trezești într-o casă cu temperatură ideală, un termostat programabil este ceea ce îți trebuie. Dacă este vară, un aparat de aer condiționat cu WiFi sau o telecomandă inteligentă trebuie neapărat să fie pe lista ta de cumpărături.

Până și simpla pregătire a unei cafele poate fi automatizată. În ceea ce privește accesoriile smart, limitele automatizării sunt foarte mari.

Photo by Thomas Kolnowski on Unsplash