Tech

Nu ești fan streaming? Iată cum poți asculta muzica preferată

Menționam în articolul anterior că una dintre cele mai bune aplicații prin care poți asculta muzică este Spotify! Cu o colecție impresionantă de melodii și funcții de descoperire a noilor artiști, Spotify este pe placul a milioane de utilizatori. Există și excepții.

Înainte de apariția serviciilor de streaming, descoperirea muzicii era o experiență mult mai personală. Fie că se întâmpla într-un magazin de muzică, fie că erau implicate colecțiile prietenilor și cunoștințelor, muzica nouă avea un impact diferit față de nuanțele “fast-food” ale serviciilor de streaming.

Dacă ai o colecție de CD-uri la care nu poți renunța sau dacă preferi să cumperi digital muzica, nu să o închiriezi, iată cum poți asculta muzica preferată.

Clasicul iTunes

Dacă treci de toate tab-urile dedicate Apple Music, vei descoperi că Apple are în continuare unul dintre cele mai mari magazine de muzică din lume. La fel ca în momentul lansării, în 2003, Apple pune la dispoziția fanilor atât albume întregi, cât și melodii individuale. În funcție de opțiunile pe care le ai activate, melodiile cumpărate pot fi descărcate automat pe toate dispozitivele ce sunt conectate la contul tău iCloud. În plus, Apple oferă opțiunea Family Sharing, prin care alți 5 membri ai familiei pot copia gratuit melodiile și albumele tale.

Google Play Music

Dacă dorești ceva mai bine integrat cu serviciile pe care le găsești pe un smartphone Android, Google Play Music este o alternativă decentă. Deși catalogul nu este la fel de divers precum cel din iTunes, ușurința utilizării și disponibilitatea chiar și în browser compensează acest lucru.

Un alt avantaj Google Play Music este integrarea excelentă cu Google Chromecast și Chromecast Audio.

Propria colecție

Există totuși fani ai muzicii pentru care formatul fizic este în continuare cel mai bun. De la CD la vinyl, muzica pe care fiecare dintre noi a cumpărat-o înainte de “nebunia” digitalului este încărcată cu amintiri și emoții. Pentru a trece muzica de pe CD-uri într-un format pe care smartphone-ul îl recunoaște, ai nevoie de un CD drive și de funcțiile integrate în Windows și macOS. Pentru a trece muzica de pe discurile clasice într-un format digital, ai nevoie de un pick-up modern, cu funcții de conversie.

Cu toate că veniturile din streaming sunt în continuă creștere, iar artiștii promovează tot mai mult aplicațiile corespondente, există în continuare magazine online ce vând muzică în format fizic. Fie că optezi pentru CD sau pentru din ce în ce mai popularul vinyl, ai de unde alege.

Photo by Malte Wingen on Unsplash