Interviuri

Omoară cuptorul cu microunde nutrienții din mâncare?

În primul rând se numește cuptor cu microunde pentru că emite microunde, un tip de radiații electromagnetice. Ele sunt emise de un magnetron, care convertește curentul electric în unde radio ultrascurte, acestea sunt captate de moleculele polarizate de apă, grăsimi și carbohidrați, care sunt puse în mișcare (vibrație), generând încălzirea alimentului care le conține.

În al doilea rând, Health Canada, referindu-se la jargonul “to nuke” (de la “nuclear”) utilizat pentru încălzirea la microunde, explică lipsa de pericol a acestor unde, care nu sunt nici radioactive, și care, la oprirea cuptorului, nu rămân nici în cuptor, și nici în aliment .De asemenea, microundele nu ar trebui să modifice structura chimică a alimentelor, nici să genereze compuși noi.

În al treilea rand, vedeți doar, sunt foarte multe materiale pro și contra pe internet, noi am preferat să ne bazăm pe un studiu făcut la Yale. Nu doar pentru că e realizat de faimoasa Universitate, ci pentru caă pare cel mai apropiat de valorile noastre și de logică.

“Nu există un pericol specific”, spune David Katz, directorul de la Centrul de Prevenție de la Yale, care ține să menționeze că există lucruri mult mai grave care ne fac rău zi de zi înaintea cuptorului cu microunde. De la poluarea din aer, la razele UV sau inclusiv ceea ce mâncăm. Dacă mâncăm complet nesănătos, cuptorul cu microunde chiar e ultima noastră problemă. În toate trebuie să existe un echilibru.

Desigur, nu ne apucăm să mâncăm DOAR chestii făcute / încălzite la cuptor, de dimineata pana seara, asa ca mitul cu nutrienții din mâncare distruși de microunde chiar e un mit. În plus, cam toți îl folosim pentru un singur lucru: să încălzim mâncarea, nu s-o gătim. Așa că depinde foarte mult CE băgăm în cuptor.

Cei de la Yale ne recomandă să evităm plasticul în cuptorul cu microunde.  El chiar poate afecta și deteriora mâncarea încălzită. Dar, așa cum ziceam la început, asta e o regulă de logică și de bun simț. Că nu punem nici pe aragaz un pahar de plastic când vrem să încălzim niște lapte, nu?

Încă o chestie foarte tare: reîncălzirea pastelor e benefică, în sensul că microundele reduc nivelul de glucoză- au mai descoperit cei de la Yale, în urma unui studiu. Nu e foarte relevant, pentru că cei care au participat la acest studiu n-au fost foarte mulți, dar e îmbucurător. Chiar și așa, cu puțini oameni, noi am decis să ne bazăm pe el. Plus că pastele reci nu ne plac deloc! ?
În fine, ce trebuie să rețineți din materialul nostru. Că trebuie să fii echilibrat în toate. Fie că e vorba de mâncare, de sport, de dormit, de muncit, de orice. Excesele nu sunt bune, indiferent despre ce e vorba. Și mai ales echilibrat cu banii. Iar pentru asta recomandăm cu încredere eMAG.ro, daca vreți să vă cumparați electrocasnice la niște superprețuri. În plus, ce ne place nouă mult la eMAG.ro e că de aici îți iei și cuptorul, dar și pastele, mozzarella și piperul negru, de exemplu. Le găsești pe toate într-un singur loc, iar asta e pe gustul nostru: mereu simplu! Asta și pastele calde! ?

Comentarii: