Familie

Pisica ta roade cabluri și zgârie mobila? Vezi ce e de făcut!

Pisica ta are obiceiul să zgârie mobila sau să roadă cablurile? Nu ești singurul! Trebuie doar să ții cont de câteva reguli și să te înarmezi cu multă răbdare pentru noua aventură. Ca pisica ta să nu se electrocuteze, iar mobila să rămână intactă, aplică următoarele sfaturi:

  1. Nu țipa și n-o lovi! Astfel de „tehnici de educare” au un efect de scurtă durată și nu-i fac bine. Așa că schimbă placa! 🙂 Distrage-i atenția atunci când începe să zgârie mobila sau de câte ori se apropie de respectivele obiecte. Îndepărteaz-o și condu-o spre un loc de joacă special amenajat.
  2. Pisicii îi place să cerceteze, să aibă preocupări noi, așa că un loc neexplorat, cum ar fi cel al cablurilor, va fi mereu atractiv. Cu toate astea, începe să prefere jucăriile odată ce s-a învățat cu ele. Așa că, distrage-i atenția cu ele, ocupă-i timpul și joacă-te și tu cu ea. Printre cele mai distractive se numără șoriceii cu clopoțel, undițele cu jucării sau laserul pe care îl va urmări prin toată casa.
  3. Un alt obiect care îi distrage atenția este sisalul. Îl găsești într-o mulțime de forme și mărimi. Îi satisface nevoia de a-și ascuți ghearele și de a se cățăra. Ar fi ideal să ai chiar mai multe prin casă.
  4. Taie-i ghearele! Și ar fi bine să faci asta regulat, ca să-i descurajezi obiceiul de a zgâria scaunul din bucătărie sau canapeaua nouă din sufragerie. În plus, este atât de ușor să i le tai cu o foarfecă specială pentru pisicuțe.
  5. Pulverizează spray repulsiv pe cabluri sau pe alte obiecte pe care le-a ros. Nu este toxic pentru animăluțe și este foarte eficient. Sau mai ai o variantă: ca să stea cât mai departe de cabluri, înfășoară-le în folie de aluminiu și ascunde-le cât poți de bine.
  6. Și recompensa are rolul ei. Oferă-i de câte ori te ascultă și folosește sisalul.

Vezi cât de simplu e? Este o adevărată aventură să dresezi o pisică, dar provocările sunt frumoase atunci când un ghemotoc de blană îți aduce starea de bine în fiecare zi.

Comentarii: