Tech

Tânjești după Apple Carplay sau Android Auto? Iată cum le poți avea în mașina ta

Apple Carplay și Android Auto au devenit printre cele mai dorite dotări ale noilor mașini. De aceea, producătorii menționează din ce în ce mai des că majoritatea echipărilor modelelor lansate cuprind și această funcționalitate. Nu este greu de înțeles de ce.

Întreaga noastră viață se învârte în jurul telefonului mobil și a informațiilor pe care le putem accesa prin acesta. Contactele, mesajele, apelurile și muzica sunt printre cele mai accesate în fiecare zi. Odată cu apariția aplicațiilor dedicate de navigare, telefoanele mobile și-au găsit mai des locul pe bordul mașinilor. Din păcate, telefoanele sunt și un mijloc foarte tentant de a nu fi atent la ceea ce se petrece pe șosea, așa că Apple Carplay și Android Auto sunt, printre altele, și o măsură de siguranță. Dacă mașina ta nu este echipată cu una dintre cele două opțiuni, iată cum le poți avea în mașina ta.

O unitate multimedia completă

Dacă radio-cd-ul de pe mașina ta este cel din fabrică, sunt șanse foarte mari ca acesta să cuprindă specificațiile clasice. Pentru a-ți aduce mașina în era conectivității, o unitate multimedia completă este cea mai simplă soluție la care poți apela.

Avantajul acestui tip de accesoriu este montarea foarte ușoară și rapidă. În plus, acestea îți oferă posibilitatea de a monta o cameră video pentru marșarier, precum și microfonul atât de necesar pentru convorbirile audio. Printre partenerii principali ai sistemelor Apple Carplay și Android Auto se numără Pioneer, Alpine, Kenwood și Sony.

Un mic adaptor pentru ecranul video din mașina ta

Dacă ai făcut deja pasul către o mașină cu un sistem multimedia Android, ideea de a-l schimba cu totul nu este foarte atractivă. Sigur, ai la dispoziție toate aplicațiile specifice Android, în frunte cu Waze, una dintre cele mai recomandate aplicații de navigare. Cu toate acestea, folosirea YouTube și Facebook în timpul mersului este foarte periculoasă. Tocmai de aceea, interfețe precum Apple Carplay sunt foarte binevenite în orice mașină.

Pentru a avea Apple Carplay pe unitatea multimedia Android, ai nevoie de un mic adaptor ce se conectează la port-ul USB. Cu un preț de aproximativ $60, acesta este cel mai accesibil mod de a limita pornirile de a folosi aplicații care te fac neatent la drum.

În cazul în care această variantă nu ți se pare prea elegantă, unitatea multimedia completă rămâne cea mai simplă opțiune.