Familie

Ți-e poftă de cartofi crocanți și gustoși? Uite cum să-ți alegi friteuza

Cui nu-i plac cartofii prăjiți? Cu siguranță și tu te numeri printre persoanele care i-ar mânca la fiecare masa. Dar când ți-au ieșit ultima dată acasă cartofii prăjiți la fel de crocanți și de gustoși ca la restaurant?

Există trei tipuri mari de friteuze:

  1. Friteuza clasică

Sunt foarte ușor de folosit. Rezistența electrică încălzește uleiul până când acesta atinge temperatura potrivită. Așezi alimentele în coș și le pui la prăjit. Un cronometru te anunță când mâncarea este gata.

  1. Friteuza fără ulei

Funcționează pe bază de aer cald. Cartofii astfel obținuți sunt la fel de gustoși și crocanți, dar mult mai sănătoși. În plus, acest tip de friteuză elimină în totalitate mirosurile neplăcute și fumul pe care le-ar produce o friteuză clasică și este mult mai ușor de curățat.

  1. Friteuza semi-profesională

Acestea sunt adesea folosite în restaurante și sunt dotate cu o așa numită zonă rece în partea de jos a cuvei de prăjire. Aici se depozitează diferite reziduuri evitând astfel eventualele mirosuri neplăcute.

 

Fii atent și la următoarele elemente:

  1. Capacitatea friteuzei

Pentru câți oameni vei găti? În funcție de asta, vei determina cât de mare ar trebui să fie friteuza pe care o cumperi. Dacă gătești pentru două persoane, una cu o capacitate de cel mult un litru ar trebui să fie suficientă. Dacă însă ai o familie mai numeroasă, orientează-te către un model de peste doi litri. Există friteuze în care poți prăji chiar și un pui întreg.

Ca să-ți faci o idee, într-o friteuză cu o capacitate de 2 litri e suficientă pentru a prăji un kilogram de mâncare.

  1. Filtrele de ulei

Pentru ca mâncarea preparată la friteuză să fie savuroasă, asigură-te că schimbi des uleiul (după cel mult șase utilizări) și că friteuza aleasă de tine este dotată cu un sistem de filtrare automată a uleiului.

  1. Curățarea

Știm cu toții: cu cât un aparat electrocasnic se curăță mai ușor, cu atât îl vom folosi mai des. În cazul unei friteuze, alege un model care se demontează ușor, ba chiar ale cărui elemente pot fi introduse în mașina de spălat vase.

  1. Puterea

De ce e importantă puterea la o friteuză? În momentul în care adaugi alimentele în uleiul încins, temperatura acestuia scade instantaneu. O friteuză de cel puțin 2000 de watti este capabilă să-l reîncălzească rapid, astfel că alimentele vor ieși crocante.

Comentarii: