Casă și grădină

Trucuri pe care să le faci cu Coca-Cola

Cea mai populară băutură carbogazoasă are o mulțime de întrebuințări la care, cu siguranță, nici nu te-ai gândit. Pe lângă gustul ei unic, Coca-Cola este extrem de utilă în casă, dar și-n îngrijire. Deschide o sticlă și ține minte că:

 1. Coca-Cola scoate petele de pe haine – se datorează acidului carbonic și acidului fosforic. Toarnă o doză și o cantitate normală de detergent și setează un ciclu normal de spălare. Dacă nici așa nu reușești să scapi de pete, aplică băutura direct pe pată și las-o să acționeze 30 de minute, urmând să bagi hainele la un ciclu normal de spălare.
 2. via GIPHY

 3. Fertilizează plantele – dacă vrei să te apuci de grădinărit, iată un aliat de nădejde. Se pare că unele plante iubesc ”gustul” răcoritoarei.
 4. Îndepărtează rugina – de pe cadrul de la bicicletă, de pe bara mașinii, șuruburile sau de pe multe alte articole din metal ruginite. Lasă să acționeze, apoi freacă bine cu un burete.
 5. Barbeque pentru friptură – În rețeta sosului poți adăuga și o ceașcă de Coca-Cola. Dacă poftești la o friptură suculentă și nu ți-ai luat încă grătarul, îl găsești aici: https://bit.ly/2GBwGZO
 6. Curăță lentilele – Pune doar câteva picături peste lentilele ochelarilor de soare sau de vedere, apoi ștege-i și curăță-i cu apă, ca să nu rămână lipicioși. Rezultatul e sclipitor..la propriu. 🙂
 7. Elimină desenele de pe pereți – asta sigur nu e o veste bună pentru copii, dar Coca-Cola îndepărtează chiar și urmele marker-ului permanent.
 8. Previne înfundarea chiuvetei – aciditatea sucului curăță cu rapiditate murdăria și desfundă țevile.
 9. Îndepărtează guma de mestecat – de pe haine sau din păr. 🙂 Nu e nevoie să arunci blugii preferați sau să-ți tunzi părul, lasă băutura să acționeze câteva minute și îndepărtează guma cu răbdare și atenție.
 10. Formează bucle naturale – aplică sucul pe bucle, lasă-l 5 minute, apoi spală-l bine cu șampon. Rezultatul: păr strălucitor și bucle definite.
 11. via GIPHY

 12. Curăță geamurile – Coca-Cola nu are puteri magice, doar datorită acidului citric pe cale-l conține, geamurile tale vor fi strălucitoare. Pune sucul pe o cârpă și apucă-te de treabă. 🙂