Casă și grădină

Vă mutați într-o casă nouă? Ajută-ți cățelul să treacă peste stres

Mutarea într-o nouă locuință este cu adevărat stresantă, chiar și pentru patrupedul tău. Multe lucruri de strâns, multe lucruri de pus la locul lor, mult zgomot, praf, oameni noi, locuri noi și mulți alți factori care perturbă echilibrul zilnic. Măcar încearcă să faci această schimbare să-i fie mai ușoară, urmând sfaturile de mai jos:

  1. Caută un veterinar nou

În cazul în care te muți în alt oraș sau mai departe de locul în care stăteai, ar fi indicat să găsește un nou veterinar, asta înainte să se îmbolnăvească și să nu știi în ce direcție s-o iei.

  1. Mărește siguranța

Chiar dacă asta e o situație ipotetică, te poți aștepta la ce este mai rău, având în vedere că e un loc nou pentru el, ai nevoie doar de câteva secunde de neatenție și-l poți pierde. Prinde pe o zgardă un medalion inscripționat cu numărul tău de telefon și adresa nouă sau implantează-i un cip, ca să-l găsești mai ușor.

  1. Mută-l când e totul pregătit

E indicat să-l duci în noua casă în momentul în care toate lucrurile sunt puse la locul lor. Haosul și agitația l-ar stresa mult mai rău, iar faptul că timpul petrecut cu el este limitat îi accentuează și mai mult starea.

  1. Ia cu tine și lucrurile lui

Pătuțul, jucăriile, recipientele din care mânca, chiar dacă sunt uzate și ai vrea ca totul să fie nou în noua casă, toate aceste obiecte sunt lucruri familiare, care-l vor ajuta să se integreze mai ușor în noua lui lume.

  1. Respectă programul

Un program nou o să-l debusoleze și mai mult. Cu siguranță ai multe lucruri de făcut, dar încearcă pe cât poți să respecți vechile obiceiuri, scoate-l la plimbare și dă-i să mănânce la aceleași ore sau încearcă să păstrezi ordinea lor. Dacă înainte îl spălai imediat după ce veneați de la plimbare, la fel trebuie să procedezi și acum.

Încearcă să ai răbdare cu prietenul tău necuvântător, acodă-i atenție și treptat o să se adapteze în noua casă.